Aazet – Volvo 145 -68


Äntligen den efterlängtade kombin!! Egentligen var det en Express vi letade efter men vi hittade inget vettigt objekt till ett vettigt pris. En vacker dag så dök denna 145:an upp och vi slog till direkt! Inte allt för rostig, besiktigad och körbar. En -68:a. Dags att börja bygga om igen!! Vi skulle ha en 145:a SUV och diesel såklart! Detta var första bilen som Packo bestämde sig för att ”pressa” ner en D24 i. Istället för att sänka bilen (som alla andra gör) så höjde han den istället!! (100 mm)

aazetvit
Självklart så började han med rostlagningen sen var det dags för höjningen. Han har klossat upp den vid framvagnen vilket ledde till att bärarmar, styrstag, krängningshämmare mm fick ändras på, flyttas och byggas om.

azet
Nu skulle motorn ner! Det blev tight! Det är inte många mm vi har att spela med om pumpremmen skulle behöva bytas någon dag! Turbon fick inte plats vid grenröret så Packo gjorde ”en Porsche” (som han kallar det för). Dvs. att grenröret går ner under motorn och upp på andra sidan. Turbon sitter alltså till höger om motorn, lite nersänkt bredvid pumpen. Detta för att inte behöva kapa sönder innerskärmarna. Det ska gå att återställa bilen till originalskick om man nu vill det. Bilen fick även en ny färg, militärfärg som vi kom över på en veteranmarknad.

aazet1
Så här ser hon ut idag! Hon har fått logon målad på huven och på flyglarna bak. Breddade plåtfälgar som också målats med militärfärgen. Nu återstår ett takräcke…plåtdunkar…framvagnsinställning…Vi behöver ordna en ny kylare också för att den vi har idag klarar inte av att kyla motorn tillräckligt.

aazet2

aazetmotorrumstor
Motorrummet som det ser ut idag.

aazet3