Duxen – Volvo 142 -71 Cab


Detta är den enda bensinaren vi äger! En Volvo 142 -71 som ännu inte har blivit ombyggd till diesel. Men det kommer den säkert att bli inom en överskådlig framtid. Den såg ut som på bilderna nedan när vi köpte den. Packo har svetsat en hel del rost på den och efter något år så funderade vi på att sälja den.

duxentak

DSC01446

Det kom då hit en ”besserwisser” som trodde att han var så himla duktig på allt. Han påstod att bilen var full med spackel överallt osv. Så är inte fallet p.g.a. det är INTE så man LAGAR en bil. Packo gör inga sådana ”pugge-jobb”. Vi erbjöd honom en magnet men han ville inte låna den. Hmm… undrar varför? Nåja, vi bestämde oss för att inte sälja bilen istället. Eftersom jag (Jessica) alltid har önskat mig en 140-cab så bestämde Packo sig för att bygga en sådan till mig. Snällt va!! 🙂

cabforstarktbak
In i garaget (det lilla vi hade då) igen. Dags att svetsa dit förstärkningsbalkar. Bilden här ovanför är tagen in i bagageutrymmet. På bilden nedanför denna texten ser ni förstärkningen vid dörrarna som är öppningsbara.

cabforstarktdorrar

Sen var det dags att plocka ut rutorna, dock inte framrutan, och ta fram vinkelslipen!!

cabtaksnittfram

cabtaksnitt

cabbe

Taaadaaammm!!!!!! En Cab!

packobankar

Det var så långt, grovjobbet kan man kanske kalla det för. Dags för finlir i sådana fall. Alla ”hål” i balkarna med mera måste ju svetsas igen.

balkbak
Som ni ser på denna bilden ovanför så blev det även en förstärkning där bak vid hatthyllan.

balklagning
Här har han svetsat igen hålen som blev när taket ”flög av”.

cabbestor
Bilen är klar nu men tyvärr så har vi ingen bättre bild än denna.