Rödluvan – Volvo 164 -73


Så kom det en 164:a i våra ägor. Det är en 73:a men eftersom jag gillar fronten betydligt mycket mer på det äldre modellerna så är fronten på denna ombyggd. Det första som hände när den kom in i garaget var att bensinmotorn åkte ut.

DSC02105

Bilen skulle vara rostlagad när vi köpte den men ”tji” fick vi…. Där var rosthål lite överallt och t.o.m. bärande delar som saknades. Packo spenderade åtskilliga timmar med att svetsa rost innan det ens var lönt att skänka en tanke på självaste motorbytet. Visst kollade vi bilen innan vi köpte den men det var ju inte lätt att se allt under tectylen, i mörkret, en kall och snöig decemberkväll.

rostigt
Nåja, efter mycket slit och svordomar 🙂 så blev det också färdigt. Bilen är nu HELT rostlagad överallt! Härefter började det ”roliga” jobbet med att lägga ner den totalrenoverade dieselmotorn, en D24:a. Det är ju betydligt mycket lättare att lägga ner en sådan i en 164:a jämfört med en 140:a. Både motor och låda kommer från en 740 -88:a. Motorfästena fick Packo göra själv precis som på de andra bilarna.

DSC02216rodluv3

Luftfiltret är också en specialare. Det tog vi från en ”riskokare” på skroten och det sitter där bara tillfälligt. Nu under vintern (2006-2007) så ska bilen in i garaget igen för att den ska bli prydd med en Turbo 🙂 Kylaren kommer också att behöva bytas ut. Som det är idag så räcker den precis till men det kommer den antagligen inte att göra när turbon sitter där. Kylaren kommer från en 140:a. Vi har nu köpt en ny kylare som ska vara till en 164:a.

rodluvturbo

Titta!!! Rödluvan har fått en turbo idag (16 jan) !! Oki, det är inte riktigt klart ännu MEN där sitter i alla fall en turbo 🙂

164turbo

Nu är hon klar! Turbon sitter där och allt är inkopplat. Jag har tvättat av allt garagedamm och satt dit klistermärket i bakrutan. Denna stunden har jag verkligen längtat efter. Stort tack till min man som orkat med allt mitt tjat om att få dit en turbo 🙂

164klistermarke
En bild på bakrutan också!

rodluvan

rodluvanbak